Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LIGHTFAST ceruzák

100% FÉNYÁLLÓ
A fényállóság a pigment kémiai stabilitását jelenti hosszantartó fényhatás alatt. A Derwent Lightfast ceruzák 100%-os fényállóságúra lettek fejlesztve, ami azt jelenti, hogy a színek legalább 100 évig változatlanok maradnak múzeumi körülmények között tarolva. 

Floridában és Arizonában is tesztelve lettek a legkeményebb körülmények között, a pigmentek fényállóságának meghatározásához különböző belső, felgyorsított időjárásmodellezó gépeket és az arizonai tűző napfényt használták.

Minden szín megfelel az ASTM D6901 nemzetközileg elismert fényállóság tesztelési szabványnak, valamint az ISO 105 Blue Wool skálának.

ASTM D6901 – Az LF1-V skála szerint, ami LF1-től LF11-ig értékelnek, a színek akár 100 évig sem fakulnak ki
Blue Wool Scale ISO 105 - Az 1-8 számozott skála szerint a 6-8 színek akár 100 évig sem fakulnak ki

SZÍNKEVERÉS
A nagyobb részben olajat tartalmazó ceruzák krémes, bársonyos textúrát eredményeznek, ezáltal a színek jobban keverednek. A színek keveréséhez használhatunk akár olaj médiumokat is, amit ecsettel felfestve használhatunk közvetlenül papíron, vagy vászon felületen.

A sötét színek jó fedőképességének köszönhetően világos  árnyalatok felett húzva is precíz vonalakat és kontrasztos hatásokat érhetünk el. 

A Derwent Lightfast ceruzák ideálisak színes papírokon való rajzoláshoz, kiváló minőségüknek és fedőképességüknek köszönhetően. Ez a sorozat tartalmazza a Derwent leginkább pigmentált ceruzáit.

Rendezés: